Информационно писмо за месец Октомври

Настъпва месецът изпълнен с красота от цветове и багри. Красота, която ни насърчава да благодарим. С децата ще си говорим за какво е важно да сме благодарни – за семейството, за храната на масата, за приятелите и здравето си. Ще насочим вниманието си към трите вълшебни думи: моля, заповядай и благодаря. Ще се научим да разпознаваме плодове и зеленчуци, част от които ще дегустираме на специалния ни ден.

През месеца ще си говорим за вежливостта и добрите маниери.

Също така ще извършваме действия с конструктивен материал – подреждане на кубчета и елементи с друга форма едно до друго и едно над друго.

Очаква ни вълнуващ месец!

Мис Светла

 

„Толкова съм щастлива, че живея в свят, в който има октомври!“ – Луси Мод Монтгомъри

Октомври е. Достатъчно е само да се вгледаме в пъстрата палитра, оцветила короните на дърветата и ще съзрем приказното обаяние на есента. В Слънчевата къща ще научим важното правило:
„Да бъдем щастливи означава, да бъдем благодарни“
Д-р Менис Юсри

Това ще е и темата на нашия специален ден, а именно деня на благодарността.
Какво още ни очаква през октомври? Ще работим върху изграждането на добрите обноски, защото те са важна част от възпитанието. Те поставят основа, която ще помогне на децата да израснат уверени в себе си, в знанията и уменията си. Ще се научим да изписваме цифрите от 7 до 12, буквите от Ж до М, а темата ни по английски език ще бъде – Моятa стая/My room.

Мис Маги

Есента носи изобилие от цветове и аромати, ухание на домашни сладкиши и топли напитки, на които ще се зарадваме заедно на нашия специален ден посветен на благодарността – 14 октомври
„И бъдете благодарни“ Колосяни 3:15